Извинявам се, голяма трагедия, бяха думите на Панталеев.  Има много неясни

...
Извинявам се, голяма трагедия, бяха думите на Панталеев. 
Има много неясни
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на Ферарио Спасов: Извинявам се, голяма трагедия!

" Извинявам се, огромна покруса ", бяха думите на Панталеев. 

" Има доста неразбираеми гледни точки към ПТП-то. Искаме да спомагаме изцяло на следствието. Той ще даде подробни показания. Това е една покруса, при която допускам, че и той има виновност ", добави юристът.  

Днес Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, само че по различен мотив - оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил упрекнат в владеене на опиати. 

Отделно от това той се яви и в полицията в 13 часа през днешния ден, с цел да бъде разпитан след среднощната акция, която се организира в дома му по подозрения, че притежава оръжие поради негови фрагменти в обществените мрежи. Полицаите така и не намерили нито оръжие, нито други противозаконни движимости в дома му.

" Току-що бяха връчени две постановления. Едното е възбрана да напуща България, с второто му се лишава шофьорската брошура, защото има обвиняване за гибел по несъобразителност. С днешна дата са двете постановления ", съобщи Венцислав Фоти.

Междувременно стана ясно и че краткотрайно изпълняващият функционалностите основен прокурор ще ревизира работата на великотърновския прокурор Йордан Кожухаров през последните три години. Това заяви самият магистрат след 30-минутна среща с Борислав Сарафов. 

Кожухаров беше извикан, с цел да изясни за какво е пуснал против подписка мъжа, предизвикал злополуката, лишила живота на Спасов. 

Преди срещата Кожухаров сподели, че решил да вземе тази мярка за неотклонение поради липса на експертиза и след това посочи, че е получил уверенията от проверяващите служители на реда, че водачът Начо Пантелеев няма обременено минало на пътя. Според очевидци скоростта във съдбовната нощ е била към 150 км/ч.

Кожухаров призна пред публицисти, а също и пред основния прокурор, че евентуално се е предоверил , а е трябвало да направи лична инспекция. От коментара на магистрата стана ясно и че мнението на Борислав Сарафов за съответната мярка за неотклонение е, че тя трябвало да бъде парична гаранция .

Йордан Кожухаров уточни, че го тормози разпоредената инспекция, защото всеки работи и може да позволява неточност, само че отхвърли да каже дали възприема случилото се, в това число и извикването му в кабинета на основния прокурор като форма на напън.

" Това беше може би при мене пропускът - аз три пъти попитах проверяващия: " Какво имаме за това лице? Имаме ли нещо, което да ни дава съображение да вземем по-сериозни ограничения? ". Той сподели: " Не, няма ". Тоест, полицията не е разполагала с такива данни. Сега, господин Сарафов сподели: " Вие трябваше да ревизирате ". Съгласен съм с него. Може би съм се предоверил на тази информация ", сподели Кожухаров пред. 

Той беше безапелационен обаче, че при решението си се е водил единствено и само от събраните доказателства и от закона. Потвърди и че следствието се лишава от Великотърновската прокуратура и отива в Ловешката.

Катастрофата, при която в събота почина Ферарио Спасов, стана на прав и необятен пътен сектор в посока София, при влажен асфалт и засилен трафик. 24-годишният водач с 16 месеца стаж карал мощна немска кола. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР